Is rucola goed voor je?
Rucola bevat volop vitamines, mineralen en vezels. Het valt op door het hoge gehalte aan calcium. In 100 gram rucola zit maar liefst 34% van de referentie-inname voor calcium. Dit is zelfs meer dan in de boerenkool, Chinese kool en rammenas, groenten die ook al uitblinken in hun hoge calciumgehalte. Lees verder »
Hoe vaak mag je rucola eten?
nieuws In Duitsland raadt de consumentenorganisatie Stiftung Warentest aan om niet te veel rucola of veldsla te eten omdat ze te veel nitraten kunnen bevatten. Ook uit onderzoek van de Europese Voedselveiligheidautoriteit EFSA bevat rucola vaak te hoge concentraties nitraten. Lees verder »
Kun je rucola rauw eten?
Rucola smaak Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Rucola kun je zo gebruiken: Rauw als aanvulling op andere slasoorten. Rauw op een volkorenbroodje 30+ kaas of (rauwe) ham. Lees verder »
Is rucola vochtafdrijvend?
Het is niet alleen die pittige, nootachtige smaak waar Rucola om geroemd wordt, maar ook om zijn geneeskrachtige werking. Zo zou hij pijnstillend, vochtafdrijvend, maagversterkend en libidoverhogend werken. Lees verder »
Hoeveel rucola per persoon?
De standaardwaarden voor rucola, sla worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie rucola, sla komt overeen met 200 gram. Lees verder »