Is sudderen met deksel op de pan?

Sudderen doe je met vlees dat een lange garingstijd nodig heeft. Er gaan vocht (bouillon, wijn, bier) en kruiden bij, de deksel gaat op de pan en het garen gebeurt tegen het kookpunt aan. Het vocht hoeft dus nauwelijks te bewegen. Lees verder »

Is stoven altijd met deksel?

Stoven, sudderen en smoren kan zowel op het fornuis als in de oven, altijd met een deksel op de pan. Het gaat er heerlijk van ruiken in huis. Lees verder »

Is pruttelen met of zonder deksel?

Een van de allerbelangrijkste tips is dat je de stoofpot niet moet laten koken. Zodra het kookt wordt het vlees namelijk heel snel taai. Het mag wel heel zachtjes pruttelen, maar tijdens de stooftijd absoluut niet koken. Zet je pan dus op het kleinste pitje met de deksel schuin, zodat lucht kan ontsnappen. Lees verder »

Wat is stoven met of zonder deksel?

Bij stoven maak je eten langzaam gaar in een gesloten pan in vet en nét niet kokend vocht. Omdat het zo lang duurt gaan smaken goed in elkaar over. Daarom is het bij stoven lekker om bijvoorbeeld bouillon met ui en kruiden toe te voegen. Lees verder »

Gerelateerd aan Is sudderen met deksel op de pan?