Wat is de beste pan voor stoofvlees?
Welke pan gebruik je voor stoofvlees? Eigenlijk heb je twéé pannen nodig om lekker stoofvlees te maken. Kies eerst een pan met een dikke bodem die de warmte van het vuur traag en gelijkmatig verdeelt. Sommigen zweren bij koper, gelaagd aluminium of roestvrij staal, wij houden van zo'n nostalgische gietijzeren stoofpot. Lees verder »
Welke pan gebruik je voor stoofpotje?
Voor stoven is een braadpan met een dikke bodem die de warmte goed verdeelt het meest geschikt. Stoven kan op het fornuis of in de oven. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een braadpan en stoofpan?
Een stoofpan en een braadpan is eigenlijk hetzelfde. Vaak worden ze ook sudderpannen genoemd maar ze hebben allemaal hetzelfde doel. Namelijk het langdurig braden en stoven van een gerecht. Heerlijk ingetrokken smaken en bijna uit elkaar vallend vlees, ik kan daar echt van genieten. Lees verder »
Wat is beter Le Creuset of Staub?
Staub is over het algemeen wel iets goedkoper dan Le Creuset. Op de gietijzeren potten van Staub krijg je 30 jaar garantie en bij Le Creuset zelfs levenslang (pannen vanaf 2001). Lees verder »
Kun je stoven in een normale pan?
Stoven gaat het beste in een pan met een dikke bodem, zowel op het vuur als in de oven. De warmte wordt dan optimaal verdeeld. Ook een snelkookpan werkt goed, maar omdat je boven de 90˚C komt zal het resultaat minder smeuïg zijn. Stoven is eigenlijk hetzelfde als smoren maar dan met meer vocht. Lees verder »