Is Suriname nog van Nederland?

Vanaf 25 november 1975 is Suriname, na ruim 300 jaar in Nederlandse handen te zijn geweest, een onafhankelijk land. Lees verder »

Bron: npokennis.nl

Wat heeft Suriname met Nederland?

Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk....Suriname. Lees verder »

Kunnen Surinamers naar Nederland reizen?

Met een Schengenvisum mogen Surinamers maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering die voldoet aan de EU voorwaarden. Lees verder »

Heeft Nederland nog invloed in Suriname?

De Nederlandse invloed in Suriname was na 1975 niet verdwenen. In 1980 was Suriname economisch afgezakt tot het niveau van Haïti. Bouterse pleegde samen met andere onderofficieren een coup en werd daarbij volgens een aantal bronnen met raad en daad bijgestaan door de Nederlandse militair attaché, kolonel Valk. Lees verder »

Hoelang zijn Surinamers al in Nederland?

Vanaf ongeveer 1950 kwamen groepjes Afro-Surinamers (Creolen) naar Nederland om een opleiding te volgen. Nog iets later, in de jaren zestig, kwamen Javaanse en Hindostaanse inwoners over. Omdat er in Suriname weinig werk was voor hoogopgeleiden, vestigden veel Surinamers zich na hun studie in Nederland. Lees verder »

Gerelateerd aan Is Suriname nog van Nederland?