Hoe werd Suriname vroeger genoemd?

Hierdoor hebben Guyana (het voormalige Brits Guyana), Suriname, dat vroeger Nederlands Guyana heette en Frans Guyana (Cayenne) de omvang, die ze heden en dage hebben. Wat in Nederland een provincie wordt genoemd, heet in Suriname een district. Lees verder »

Hoe werd Paramaribo vroeger genoemd?

Hij werd daarom ook al bewoond door de inheemsen, die er een dorp hadden met de naam Parmirbo, Parmurbo of Parmarbo, waarvan de naam "Paramaribo" is afgeleid. De betekenis in de Tupi–Guarani taal die zij spraken, is para "grote rivier" en maribo "inwoners". In 1613 werd er een Amsterdamse factorij gesticht. Lees verder »

Hoe heette Suriname in de 17e eeuw?

Suriname was van 1667 tot 1954 een Nederlandse kolonie in Guyana; het lag ten oosten van de eveneens Nederlandse kolonie Berbice en ten westen van Frans-Guyana. De Britse kolonie Willoughbyland werd in februari 1667 veroverd door de Zeeuw Abraham Crijnssen; Willoughbyland werd hernoemd naar Suriname. Lees verder »

Hoe lang bestaat Suriname al?

De Tweede Kamer stemt in met de onafhankelijkheid. Vanaf 25 november 1975 is Suriname, na ruim 300 jaar in Nederlandse handen te zijn geweest, een onafhankelijk land. Lees verder »

Bron: npokennis.nl

Hoe komt Suriname aan zijn naam?

De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Amerindianen of Inheemsen. De naam Suriname is afgeleid van de Surinen, een Indianen stam die leefde in het gebied dat tegenwoordig Guyana heet. Paramaribo komt van Parmurbo, dat "stad van bloemen" betekent. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe werd Suriname vroeger genoemd?