Is wijnsteenbakpoeder hetzelfde als Cream of Tartar?

Wijnsteen staat beter bekend onder de naam “ cream of tartar”. De chemische naam is kaliumtartaat of natriumcarbonaat.. Het betreft een natuurlijk zout afkomstig uit de wijnproductie. Wijn wordt voor botteling eerst gekoeld op 0 graden. Lees verder »

Wat kun je gebruiken ipv wijnsteenbakpoeder?

Eén theelepel wijnsteenbakpoeder vervang je door 1/3 theelepel bakingsoda of 1 theelepel bakpoeder. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je het wilt gebruiken als schoonmaakmiddel. Lees verder »

Bron: www.elle.com

Wat kun je gebruiken ipv cream of tartar?

In plaats van 'cream of tartar' (te koop bij de oosterse toko's in kleine plastic potjes) kan je bakpoeder of 'baking soda' gebruiken. Lees verder »

Hoe gebruik je wijnsteenbakpoeder?

  • De meest natuurlijke variant van deze rijsmiddelen.
  • Een samenstelling van baking soda en wijnsteen.
  • Je hoeft geen zuur meer toe te voegen.
  • Eén theelepel wijnsteenbakpoeder vervang je voor 1/3 theelepel baking soda of 1/1 voor bakpoeder.
  • Te koop in natuurwinkels en toko's.
  • Lees verder »
Gerelateerd aan Is wijnsteenbakpoeder hetzelfde als Cream of Tartar?