Is zeezout beter dan gewoon zout?

Ons normale keukenzout bestaat uit de scheikundige elementen natrium en chloor, natriumchloride. Sommige mensen denken dat het grove zeezout beter is dan het normale keuzenzout, maar ze hebben dezelfde chemische samenstelling. Zeezout is dus niet beter of slechter dan gewoon zout. Lees verder »

Welke soort zout is het gezondst?

Van alle zoutsoorten op basis van natriumchloride, met of zonder jodium, is er geen één echt gezonder dan de ander. Dus ook niet Himalayazout, Keltisch zeezout of Koosjerzout. 'Deze bestaan voor het overgrote deel uit natriumchloride en zijn niet gezonder dan gewoon keukenzout', zegt Geleijnse. Lees verder »

Wat is beter, gewoon zout of zeezout?

In vergelijking met gewoon keukenzout bevat Keltisch zeezout aanzienlijk minder natrium, waardoor het een gezondere keuze kan zijn. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor de bloeddruk kan dalen. Lees verder »

Waarom is zeezout gezonder?

Zeezout is doorgaans gezonder dan standaard keukenzout omdat het nog spoorelementen van magnesium, calcium, kalium, zink en andere mineralen bevat. Bij keukenzouten worden al die gezonde mineralen weggefilterd. Lees verder »

Gerelateerd aan Is zeezout beter dan gewoon zout?