Wat is het verschil tussen Himalayazout en gewoon zout?

Himalayazout bevat ijzeroxide waardoor het een roze kleur heeft. Maar verder verschilt Himalayazout niet zoveel van keukenzout of zeezout. 'De essentie van al die soorten zout is hetzelfde', vertelt Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en Vaatziekten aan de Wageningen Universiteit. Lees verder »

Bron: www.quest.nl

Is Himalayazout beter dan gewoon zout?

De opvallende roze kleur van Himalayazout wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van mineralen, zoals ijzer en magnesium. Het zout is ongeraffineerd en bevat meer dan 84 mineralen en sporenelementen, waaronder calcium, kalium en zink. Hierdoor is het veel voedzamer dan normaal tafelzout. Lees verder »

Kun je koken met Himalayazout?

Himalaya Zout Gebruiken Je kunt het zout op allerlei manieren gebruiken. Niet alleen om mee te koken dus! Mocht je het toch gebruiken tijdens het koken, dan is het handig om het zout zo fijn mogelijk te gebruiken. Lees verder »

Bron: spiru.nl

Wat is het verschil tussen gejodeerd zout en gewoon zout?

Belangrijkste punten: Gejodeerd zout is een geraffineerd keukenzout dat toegevoegd jodium bevat om jodiumtekort en schildklierproblemen te helpen voorkomen. Niet-gejodeerd zout bevat geen toegevoegd jodium , dus het zal problemen gerelateerd aan een tekort aan jodium niet helpen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen Himalayazout en gewoon zout?