Kun je citroensap vervangen door azijn?

In de meeste bereidingen kan je azijn gemakkelijk vervangen door dezelfde hoeveelheid citroensap of limoensap. Dit alternatief werkt bijvoorbeeld perfect in salades, sauzen, marinades en bij ingemaakte groenten. Lees verder »

Wat te gebruiken in plaats van citroensap?

De stelregel is dat een scheutje citroensap in een gerecht altijd in te wisselen is voor een scheutje limoensap. Een eetlepel citroensap staat gelijk aan een eetlepel limoensap. Uiteraard zit er wel wat smaakverschil tussen beide vruchten. Een citroen is over het algemeen zuur maar ook zacht en zoet van smaak. Lees verder »

Wat als je geen citroensap hebt?

In een hartig gerecht kun je een scheutje citroensap vaak prima vervangen door limoensap. Eén eetlepel citroensap staat gelijk aan één eetlepel limoensap. Toch zit er wel een klein smaakverschil tussen deze 2 citrusvruchten. Citroen is iets zuurder, zachter en zoeter, terwijl limoen vaak bitterder en kruidiger smaakt. Lees verder »

Wat ipv citroensap?

Onderling zijn citroen en limoen heel goed inwisselbaar, maar wat doe je als je geen van beide in huis hebt? Wanneer citroen geen hoofdingrediënt is in hartige gerechten (zoals in pasta's of saladedressings) kun je citroen vervangen door een scheutje witte wijn of appelazijn. Lees verder »

Bron: www.culy.nl

Waarom citroensap in gerechten?

Maar met het sap kunt u veel. Door aan gerechten, dranken en sauzen citroensap toe te voegen, krijgt het een frisse smaak. Citroensap kan ook voorkomen dat bepaalde groente en vruchten verkleuren. Zoals bijvoorbeeld banaan, appel en avocado. Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je citroensap vervangen door azijn?