Welke azijn is het beste?

Wijnazijn. Witte- en rode wijnazijn zijn ideaal voor in de keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld goed gebruiken voor het inmaken van groente of fruit, als smaakversterker in een gerecht of als basis voor een dressing. Lees verder »

Wat is de beste azijn?

Een van de allerlekkerste soorten azijn is wat mij betreft tomatenazijn. Deze is heel anders dan alle andere soorten azijn, je proeft echt de tomaat maar toch is dit niet te overheersend. Een goede vervanger als je rode wijn azijn vaak net iets te zuur vindt. Lees verder »

Wat is het verschil tussen gewoon azijn en schoonmaakazijn?

Schoonmaakazijn verklapt zijn functie al door de naam. Je gebruikt het enkel voor het schoonmaken en niet als saladedressing. Schoonmaakazijn is weliswaar azijn, maar het heeft een hoger percentage azijnzuur. Ook wordt het op een synthetische manier geproduceerd en is dus een chemisch product. Lees verder »

Bron: radio2.be

Welke azijn heb ik nodig?

Witte- en rodewijnazijn zou bijna standaard in je voorraadkast moeten staan. Je gebruikt ze een beetje zoals wijn en kiest de soort in functie van je gerecht. Voor een frisse, lichte saus gebruik je eerder wittewijnazijn. Om een zware, donkere saus op te frissen is rodewijnazijn dan weer ideaal. Lees verder »

Wat is het verschil tussen Natuurazijn en Alcoholazijn?

Natuurazijn is een natuurproduct dat ontstaat tijdens de gisting van wijn. Hier wordt vervolgens een bacterie aan toegevoegd, zodat de alcohol wordt omgezet in azijnzuur. Het grote verschil tussen natuurazijn en schoonmaakazijn is dat je natuurazijn kan consumeren én ermee kan schoonmaken. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke azijn is het beste?