Kun je druiven met bruine vlekken eten?

Bij wijnstokken veranderen de bladeren van kleur en worden de druiven bruin en drogen uit. Aangetaste vruchten en groenten moet je niet eten, maar absoluut vermijden, omdat zich hierin afbraakstoffen van de schimmel kunnen bevinden die niet voor consumptie geschikt zijn. Lees verder »

Bron: www.compo.nl

Zijn bruine vlekken op druiven oké?

Zoek naar stevige, volle en felgekleurde druiventrossen. De druiven moeten stevig aan de steel vastzitten. Koop geen druiven die zacht, gerimpeld of plakkerig aanvoelen. Vermijd ook druiven met bruine vlekken of droge, broze stelen . Lees verder »

Hoe weet je dat druiven niet meer goed zijn?

In de diepvries kun je de druiven in een goed gesloten plastic zakje of bakje 8-10 maanden bewaren, bij minimaal -18°C. Hoe weet ik of de druiven niet goed meer zijn? De druiven zijn beschimmeld, verkleurd of slap. Dit bederf herken je snel door te kijken of ruiken. Lees verder »

Kun je druiven eten als ze bruin zijn geworden?

2. Uiterlijk: Bruine verkleuringen op druiven zijn een teken dat ze bijna niet meer eetbaar zijn . Lees verder »

Gerelateerd aan Kun je druiven met bruine vlekken eten?