Wat is het verschil tussen krenten en druiven?
Rozijnen worden gemaakt van druiven die zo'n drie weken worden gedroogd, waardoor ze een prachtige bruine kleur en een zoete smaak krijgen. Krenten daarentegen worden gemaakt van kleinere druiven, die ook gedroogd worden maar dan iets korter. Wat betreft voedingswaarde doen rozijnen en krenten niet voor elkaar onder. Lees verder »
Zijn krenten druiven?
Aalbessen, ook wel Zante-bessen of Black Corinth-rozijnen genoemd, zijn gedroogde bessen die afkomstig zijn van pitloze Black Corinth-druiven . Deze mogen niet worden verward met zwarte, rode of witte aalbessen, die druifachtige bessen zijn die afkomstig zijn van struiken en die meestal niet gedroogd worden gegeten. Lees verder »
Wat is gezonder, druiven of rozijnen?
Rozijnen zijn in principe een gezond tussendoortje, ze bevatten de mineralen en vezels die ook in de druif zitten en ongeveer de helft van de vitaminen, de andere helft gaat verloren. Een nadeel is de grote hoeveelheid aan suikers. Lees verder »
Waar zijn krenten van gemaakt?
Krenten worden gemaakt van een specifieke Griekse druif, de Korinthe. Hij groeit, niet heel verrassend, dicht bij de Griekse stad Corinthe. De druif is klein en blauw. Eigenlijk lijkt hij meer op een blauwe bes. Lees verder »
Hoe worden druiven krenten?
Wilt u mooie trossen vol grote druiven, dan kunnen ze in juni gekrent worden. Dit is niet per se nodig, maar u krijgt wel grotere druiven. U kunt dit klusje het beste doen als de steeltjes in de tros nog goed te zien zijn. Alle kleine vruchtjes knipt u weg, dit gaat makkelijk met een schaar die vrij dunne punten heeft. Lees verder »