Waar bestaat vlees uit?

Vlees is het spierweefsel van het dier, dat daarvoor geslacht en verwerkt is tot een hoogwaardig en lekker voedingsmiddel. Het is feitelijk een geheel van spierweefsel, vetweefsel, bindweefsel en vocht. De belangrijke bouwstoffen van het spierweefsel zijn de eiwitten myosine en actine. Lees verder »

Bron: www.vlees.nl

Wat zit er allemaal in vlees?

Vlees is een belangrijke bron van kwaliteitseiwitten, B-vitaminen (B1, B3, B6 en vooral B12) en mineralen zoals ijzer en zink. Je hebt deze voedingstoffen nodig voor de groei, de goede werking en het onderhoud van je lichaam. Na water zijn eiwitten het belangrijkste bestanddeel in vlees. Lees verder »

Wat voor vlees soorten zijn er?

  • Vers rundvlees (bv. runderbiefstuk, chateaubriand, rundgebraad, rosbief, stoofvlees, entrecote ...)
  • Vers kalfsvlees (bv. ...
  • Vers mager varkensvlees (bv. ...
  • Vers halfvet varkensvlees (bv. ...
  • Vers paardenvlees (alle soorten)
  • Vers schapenvlees (bv. ...
  • Vers mager lamsvlees (bv. ...
  • Vers halfvet lamsvlees (bv.
  • Lees verder »

Hoe is vlees gemaakt?

In het slachthuis (slachterij) worden de dieren uit de veehouderij geslacht. Eerst worden ze bedwelmd en gedood, vervolgens onthaard en ontdaan van organen. Goedgekeurd vlees gaat vervolgens naar de uitsnijderij. Daar vindt de verdere verwerking van vlees plaats. Lees verder »

Is het vlees dat je eet spier?

Het vlees dat wij eten bestaat uit spierweefsel, vetweefsel, bindweefsel en vocht. Dit geldt onder andere voor rund-, kalfs-, varkens- en lamsvlees. Spierweefsel bestaat weer uit eiwit myosine en eiwit actine, die een belangrijke functie hebben bij de beweging van spieren. Het vetweefsel geeft smaak aan het vlees. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar bestaat vlees uit?