Wat voor een vlees is schnitzel?
Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip. Voor één schnitzel wordt 100 tot 150 gram vlees gesneden van 3 tot 5 mm dik. Het vlees wordt aan beide kanten geplet met een vleeshamer (of hakmes, deegroller of koekenpan). Lees verder »
Is schnitzel varken?
Een schnitzel is een gerecht dat bestaat uit een dun gesneden stuk gebraden kalfsvlees, kippenvlees, varkensvlees of plantaardige ingrediënten. Lees verder »
Is schnitzel rood vlees?
Varkens eten dus planten én dieren eten. Varkensvlees is rood vlees, net als het vlees van rund, geit en schaap. Wit vlees is vlees van gevogelte. Lees verder »
Waar zit de schnitzel bij een varken?
Bij het varken worden schnitzels, oesters en beenham uit de bil gesneden. Ook het bami-,nasivlees en de poulet worden daaruit gesneden. Bij het kalf worden schnitzels, fricandeau, oesters ook uit de bil gesneden. Lees verder »
Waar is een Wienerschnitzel van gemaakt?
Van oorsprong is de schnitzel gemaakt van kalfsvlees. In Nederland krijg je vaak een schnitzel van varkensvlees, maar in Italië eet je vrijwel altijd een schnitzel van kalfsvlees. En dan specifiek van de oester van het kalf. Lees verder »