Waar komt het meeste zout vandaan?

Zout gewonnen Vroeger werd het zout vooral uit de zee gewonnen. Tegenwoordig halen ze het ook uit de grond. In Nederland wordt het zout vooral in het oosten en het noorden gewonnen, op enkele honderden tot duizenden meters diep. Lees verder »

Waar komt de zout vandaan?

Dat zout in het zeewater komt van rivieren die in de zee uitmonden. Voordat ze dat doen stromen ze eerst door allerlei gebergten en landschappen. Daarbij voeren ze kleine stukjes gesteente mee. Die steendeeltjes kunnen chemische verbindingen met elkaar aangaan waardoor er zout wordt gevormd. Lees verder »

Bron: schooltv.nl

Waar wordt zout gewonnen in Nederland?

Bij Heiligerlee en Zuidwending in Groningen wordt sinds 1954 steenzout gewonnen en bij Veendam magnesiumzout (magnesiumchloride). Het zout bevindt zich hier in zoutkoepels in het Zechsteinzout. Sinds 1996 vindt er ook zoutwinning plaats in de omgeving van Harlingen in Friesland op een diepte van 2500 tot 3000 m. Lees verder »

Bron: www.nlog.nl

Waar wordt zee zout van gemaakt?

Uit de oceaanbodem Het zout in de zee komt uit de grond. Sodium (een belangrijk bestanddeel van zout) komt uit de oceaanbodem. Chloride (een ander bestanddeel van zout) komt uit het binnenste van de aarde door middel van vulkanen. Samen vormen sodium en chloride zout. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar komt het meeste zout vandaan?