Waar is de Straat van Magellaan?

De Straat (van) Magellaan is een zeestraat in het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika, gelegen tussen Patagonië in het noorden en Vuurland in het zuiden. Lees verder »

Welke route volgde Magellaan?

Magellaan doorkruiste tijdens zijn wereldreis de Atlantische Oceaan, ontdekte de later naar hem genoemde Straat van Magellaan in het huidige Chili en reisde daarna door naar de Filipijnen. Na twee jaar zou hij de Molukken bereiken, de Indonesische naam van de gegeerde specerijeneilanden. Lees verder »

Bron: www.vrt.be

Waar leefde Ferdinand Magellaan?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Porto, ca. 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Hij sneuvelde op de Filipijnen. Lees verder »

Wat heeft Magelhaes bewezen?

De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ferdinand Magalhães vond de zeestraat van de Atlantische naar de Grote Oceaan. Hij leidde ook de eerste zeilreis rond de wereld. Ferdinand Magalhães werd waarschijnlijk rond 1480 geboren in het Portugese plaatsje Sabrosa. Lees verder »

Wat bewees Magelhaes met zijn reis?

Naast Christoffel Columbus was Ferdinand Magellaan de belangrijkste ontdekkingsreiziger van zijn tijd. Magellaan leidde de eerste zeilreis rond de wereld. Deze reis bewees dat de wereld een bol was en geen platte schijf, zoals ook enkele zonderlingen in onze tijd nog denken. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar is de Straat van Magellaan?