Waar staat het merk Nike voor?

Samen richtten ze Blue Ribbon Sport op. De eerste schoenen verkochten de twee in 1964 uit de kofferbak van Knight's Volkswagen-busje. Een paar jaar later veranderden ze de naam van hun bedrijf in Nike, naar de Griekse godin van de overwinning. Lees verder »

Bron: www.trouw.nl

Wat is Nike voor een bedrijf?

Nike is een Amerikaans bedrijf dat in 1964 is opgericht als Blue Ribbon Sports. Het concern, dat tegenwoordig sportschoenen, -kleding, -accessoires en -apparatuur verkoopt, veranderde in 1978 haar naam in Nikè, naar de Griekse godin van de overwinning. Lees verder »

Waar staat het logo van Nike voor?

Sommigen denken dat de swoosh refereert aan de beweging van een atleet, gelijk aan het geluid dat een zweep maakt. Anderen houden vast aan hun geloof dat de swoosh de vleugels aan de voeten van de godin Nikè zijn, maar dan omgekeerd. Het zou een teken van snelheid en elegantie kunnen zijn. Lees verder »

Wat is de geschiedenis van Nike?

In 1974 wordt de Waffle Trainer geïntroduceerd in de VS, een hardloopschoen met een zool in wafelpatroon. Het wordt meteen een groot succes en al snel de best verkopende sportschoen van het land! Blue Ribbon Sports verandert in 1978 de naam van de firma officieel in Nike, naar de Griekse god van de overwinning. Lees verder »

Bron: purchaze.nl
Gerelateerd aan Waar staat het merk Nike voor?