Wat is een retail merk?

We kunnen natuurlijk blijven denken in fabrikantenmerken, die we dan A-merken noemen en retailmerken, die we dan private labels of huismerken noemen en meer van dat soort kretologie, maar beter is het om gewoon in merken en merkartikelen in het algemeen te denken en onafhankelijk van wie de eigenaar van het merk ook is. Lees verder »

Wat is retail branding?

Betekenis: Retailmarketing Met retail wordt het (weder)verkopen van producten en diensten aan particulieren bedoeld. Dit gebeurt voornamelijk via traditionele winkels en webshops. Het doel van retailmarketing is het genereren van bekendheid voor een retailer en zijn producten, om zo de verkoop te stimuleren. Lees verder »

Hoe werkt retail?

Bij retail worden producten ingekocht, om ze daarna te verkopen aan klanten. Producenten of distributeurs rekenen groothandelsprijzen aan detailhandelaren. Vervolgens rekent de winkelier consumenten een hogere prijs voor datzelfde product, de zogenaamde winkelprijs. Lees verder »

Wat betekent verkoop en retail?

Retail = retail is de verzamelnaam voor bedrijven die goederen en diensten direct aan consumenten verkopen. retail wordt vaak detailhandel genoemd. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een retail merk?