Waar staat SSD voor?

Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of SDRAM. Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat, zoals ronddraaiende platters. Lees verder »

Hoe worden gegevens op een SSD opgeslagen?

Op een SSD worden gegevens opgeslagen in enkele flash geheugenchips. Dit gebeurt door middel van elektrische lading in de geheugenchips. Dit maakt een SSD 4 keer sneller dan een HDD. Lees verder »

Wat is de functie van een SSD?

Een SSD, afkorting van Solid State Drive, is net zoals een harde schijf een ruimte waar je documenten, afbeeldingen en meer bewaart. Het grootste verschil is dat een SSD sneller, zuiniger en betrouwbaarder is qua werk. Zo start je computer binnen enkele seconden op en zijn lange laadtijden verleden tijd. Lees verder »

Wat is 256 GB SSD?

256 GB Interne SSD's Met een SSD van 256 GB heb je genoeg ruimte om je belangrijke Excel, Word en Powerpoint documenten op te slaan. Een interne SSD heeft in tegenstelling tot een interne harde schijf geen bewegende onderdelen maar van flashgeheugen. Lees verder »

Bron: www.bol.com

Wat betekent 512 GB SSD?

512 GB Interne SSD's Een SSD 512 GB biedt genoeg ruimte voor je documenten, foto's en videos. Het grote voordeel van de SSD is dat hij een stuk sneller is dan een harde schijf. Een SSD bevat ook geen bewegende onderdelen waardoor ze veel minder snel kapot gaan dan een HDD. Lees verder »

Bron: www.bol.com
Gerelateerd aan Waar staat SSD voor?