Waar wordt mousse van gemaakt?
Wat is chocolademousse? Chocolademousse (mousse au chocolat in het Frans, spreek uit: 'moesss oo sjoh-koh-lah') is een luchtig, schuimig nagerecht met een volle chocoladesmaak. (Mousse betekent schuim.) Het wordt traditioneel gemaakt van goede pure chocolade, eieren, suiker, boter en een snufje zout. Lees verder »
Wat zit er in mousse?
Dit kan au bain-marie gebeuren of in de magnetron. Vervolgens worden er geklopte eiwitten, slagroom en eventueel wat water doorheen geklopt. Bij bepaalde variëteiten wordt ook het eigeel verwerkt.... Lees verder »
Wat zit er allemaal in chocolademousse?
- 250 gr chocolade.
- 3 eiwitten.
- 75 gr suiker.
- 250 ml slagroom.
- Lees verder »
Welke chocolade gebruiken voor chocolade mousse?
Gebruik zeker geen chocolade met een te laag cacaopercentage als je de volle chocoladesmaak in je chocomousse wil. Ikzelf gebruik meestal chocolade met 54% cacao of hoger. Hoe hoger het percentage, hoe bitterder maar ook hoe intenser de chocoladesmaak wordt. Lees verder »