Hoe wordt chocolade mousse gemaakt?
Recept chocolademousse De chocolade moet worden gesmolten. Dit kan au bain-marie gebeuren of in de magnetron. Vervolgens worden er geklopte eiwitten, slagroom en eventueel wat water doorheen geklopt. Bij bepaalde variëteiten wordt ook het eigeel verwerkt. Lees verder »
Waar wordt chocolademousse van gemaakt?
Chocolademousse is een luchtig, schuimig nagerecht met een volle chocoladesmaak. Het wordt traditioneel gemaakt van goede pure chocolade, eieren, suiker, boter en een snufje zout. Lees verder »
Hoe is chocolademousse ontstaan?
Geschiedenis. De chocolademousse is gemaakt door de Zwitser Charles Fazi, kok van Lodewijk XVI en in 1755 Chef Menon omschrijft het als "Chocolademousse", een term die ook van toepassing was op het schuim op de chocoladedrank. Lees verder »
- Waarom room in chocomousse?
- Welke chocolade gebruiken voor chocolademousse?
- Wat is de ontslagregeling?
- Wat is een redelijke ontslagvergoeding?
- Welke vormen van ontslag zijn er?
- Hoe werkt het ontslagrecht in Nederland?
- Wat zijn de oorzaken van taalverandering?
- Waarom is de Nederlandse taal veranderd?