Waarom is Denemarken zo rijk?

Reacties. De moderne industriële Deense economie kenmerkt zich door een breed aanbod in producten en een prominente dienstensector. Denemarken heeft al eeuwen lang grote bedrijven in de scheepvaartsector. De handelsvloot is een van de modernste ter wereld. Lees verder »

Waarom is Denemarken zo duur?

Het prijsniveau van levensmiddelen ligt gemiddeld ca. 5-7% hoger dan in Nederland en België. Het is aan te raden sommige artikelen van huis mee te nemen, omdat ze in Denemarken duurder zijn als gevolg van hogere accijnzen. Uitgesproken duur zijn: sigaretten, sterke drank, cd's, suiker en zout. Lees verder »

Waarom is Denemarken een gelukkig land?

Waarom zijn ze in Denemarken zo gelukkig? De economie gaat goed, onderwijs is gratis, er wordt veel gedaan aan duurzaamheid. Er is rust, ruimte natuur. Er is maar liefst één jaar ouderschapsverlof dat de ouders zelf mogen verdelen. Lees verder »

Wat is echt Deens?

Typisch Deens zijn natuurlijk de Vikingmarkten, -festivals , -musea en vele routes door het land om de Vikinggeschiedenis te leren kennen. Sankt Hans Aften is een van de meest populaire vieringen in Denemarken. Het tijdstip in het jaar, 23 juni, is dan ook bij uitstek geschikt om het buiten te vieren. Lees verder »

Bron: vertreknl.nl

Is Denemarken rijk?

De belastingdruk in Denemarken is met bijna vijftig procent van het bbp de hoogste in de EU. Maar als je alles optelt, zegt Caroline, zijn de Denen niet duurder uit dan elders. Onderwijs en gezondheidszorg zijn 'gratis', dat wil zeggen: uit de belastingen betaald. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is Denemarken zo rijk?