Waarom is er gekozen voor de euro?

Er zijn een aantal redenen voor de invoering van de euro. Zo moest de euro een einde maken aan schommelende wisselkoersen. Op de wereldmarkt was er behoefte aan een gemeenschappelijke Europese munt. En de euro maakt het makkelijker om prijzen te vergelijken. Lees verder »

Waarom moet de euro blijven?

de euro maakt het voor bedrijven makkelijker, goedkoper en veiliger om handel te drijven in de hele eurozone en met de rest van de wereld. meer economische stabiliteit en groei. meer geïntegreerde en dus efficiëntere financiële markten. grotere invloed op de wereldeconomie. Lees verder »

Waar staat euro voor?

Het valutateken voor de euro (€) werd gepresenteerd door de Europese Commissie op 12 december 1996. Het is geïnspireerd op de Griekse letter epsilon en verwijst naar de eerste letter van het woord Europa. Lees verder »

Waarom is de euro ingevoerd wikikids?

Waarom? De staatsschuld van het land was te hoog. Het land wist dit weg te werken door middel van het lenen in Amerikaanse dollar. Dit zorgde er inderdaad voor dat de Griekse staatsschuld zakte en Griekenland kon op 1 januari 2002 samen met de andere landen de euro invoeren. Lees verder »

Bron: wikikids.nl

Wat zijn de nadelen van de euro?

Als gevolg van de invoering van de euro zal de werkeloosheid toenemen, hierdoor neemt ook de handel toe. De bedrijven met hoge loonkosten kunnen de groeiende concurrentie niet meer aan, hierdoor moeten er mensen ontslagen worden of gaan de lonen naar beneden. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom is er gekozen voor de euro?