Waarom kurk of schroefdop?

Wijnen die gemaakt worden om te bewaren en die baat hebben bij een beetje lucht, tijdens de rijping op de fles, worden gebotteld met een kurk. Wijnen die vooral gemaakt zijn om snel van te genieten en die fris en fruitig horen te zijn, worden steeds vaker met een schroefdop afgesloten. Lees verder »

Wat is beter kurk of schroefdop?

Maar wat zijn nu de voordelen van een schroefdop op een fles wijn? Allereerst kan er bij een schroefdop geen verontreiniging van de wijn plaatsvinden door het zogeheten TCA, iets wat bij een kurk wel in 2% tot 3% van de gevallen voorkomt. De wijn krijgt met een schroefdop dus nooit een muffe geur en smaak. Lees verder »

Hoe lang blijft rode wijn met schroefdop goed?

Een fles rode wijn met een schroefdop kan net zo lang worden bewaard als een fles wijn met een kurk. Dit is afhankelijk van het soort wijn zo'n twee tot tien jaar. Toch zijn de meeste rode wijnen bedoeld om meteen van te genieten en zijn daarom het lekkerst als je ze binnen drie jaar opdrinkt. Lees verder »

Gerelateerd aan Waarom kurk of schroefdop?