Hoe bewerk je kurk?

Kurk kleding kan worden gewassen in lauw water, u kunt mild wasmiddel of een milde zeep gebruiken. Meestal is het echter voldoende om de kurk met een vochtige doek af te wrijven. Kurkproducten hoeven niet behandeld te worden voor gebruik, zoals het geval is met leder. Lees verder »

Hoe wordt kurk verwerkt?

Na het oogsten wordt de kurk gekookt. Door het koken wordt het kurk gezuiverd,meer elastisch gemaakt en een grotere dichtheid bereikt. Na het koken moeten de kurkplaten stabiliseren om daarna verder verwerkt te kunnen worden. Kurkeiken produceren zuurstof en absorberen CO2. Lees verder »

Wat proef je als je kurk proeft?

Een kurksmaak is heel makkelijk te herkennen. De wijn ruikt zuur, muf en heeft een zure, chemische en sterke nasmaak. Kurk in de fles maakt de wijn ondrinkbaar. Naast de slechte smaak is het ook niet goed voor de gezondheid. Lees verder »

Kun je kurk snijden?

U kunt kurk op rol of kurk tegels met een dikte van 4-5 mm op maat snijden met een scherp Stanleymes. De PuurKurk wandpanelen kunt u het beste op maat zagen. Lees verder »

Hoe oogst je kurk?

De kurkeik moet eerst 25 jaar ongestoord groeien voor hij voor de eerste keer geoogst of ontschorst kan worden. Nadien wordt de kurkeik elke negen jaar ontschorst. Het ontschorsen gebeurt manueel en altijd tijdens de hete zomermaanden, wanneer de kurkschors door vochtonttrekking loslaat van het cambium. Lees verder »

Bron: www.kurk.be
Gerelateerd aan Hoe bewerk je kurk?