Wat doet een boerin?

Melken, koeien verzorgen, stallen uitmesten, maaien.. noem maar op! Als het over de vrouw van de boer gaat, dan kan het zijn dat ze ook helpt op de boerderij, maar ze kan net zo goed ander werk hebben buiten de boerderij. Sommige boerinnen zijn educatieboer. Lees verder »

Hoe word je een boerin?

Er zijn veel mogelijkheden om uiteindelijk als Boer aan de slag te kunnen. Je kunt beginnen met de lagere agrarische school, dan de middelbare agrarische school en uiteindelijk de hogere agrarische school doen (op HBO niveau). Een andere optie is de Landbouwuniversiteit te doen, dus een opleiding op WO niveau. Lees verder »

Wat doet een koeienboer?

Deze boer houdt koeien met als doel het verkrijgen van melk voor de consumptie door mensen. De melkveehouder levert de verse melk van zijn koeien aan zuivelfabrieken die er zuivelproducten van maken, zoals kaas, yoghurt en boter. De melkveehouder verdient zijn inkomen door de verkoop van zijn melk aan de zuivelfabriek. Lees verder »

Wat is de vrouwelijke vorm van boer?

r, in de volksmond landbouweres of boerin, is iemand die met landbouw of veeteelt haar geld verdient. Een boerin woont meestal met haar man (boer) . Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doet een boerin?