Wat doet pepermunt met je lichaam?

Pepermunt heeft een desinfecterend, antimicrobieel, antiviraal, stimulerend maar ook licht kalmerend, ontstekingsremmend en krampstillend effect. Er zijn daarom veel toepassingen waarvoor de ingrediënten van dit geneeskrachtige kruid geschikt zi. Lees verder »

Is pepermunt slecht voor je gezondheid?

In veel pepermunt zit xylitol. Een ongezond soort suiker dat voor veel problemen kan zorgen in je stofwisseling. Lees verder »

Wat doet pepermunt met je?

Pepermunt ontspant de gladde spieren rond maag en darmen. Ook deze werking is wetenschappelijk onderzocht. Pepermunt werkt hierbij als een zogenaamde calciumantagonist. De frisse en enigszins scherpe geur werkt stimulerend op onze hersenen. Lees verder »

Is teveel pepermunt slecht?

Pepermunt heeft een laxerende werking. Dus overdrijf het gebruik ervan niet. Het is niet gezond om veel pepermunt te eten, ten eerste zit er enorm veel suiker in en ten tweede werkt het laxerend. Als je veel last hebt van hoofdpijn, kan het de klachten verergeren. Lees verder »

Is pepermunt goed voor maag?

Het kruid pepermunt staat al van oudsher bekend om zijn gunstige invloed op de spijsvertering. Maagpepermunt heeft als kenmerk dat het een verhoogde dosis kalk bevat, wat helpt het maagzuur te binden. Mede hierdoor wordt het vaak aangeraden in geval van gastritis, beter bekend als brandend maagzuur. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat doet pepermunt met je lichaam?