Wat doet zuurgraad met je lichaam?
Als je de pH-waarde van je lichaam verhoogd, wordt je minder vatbaar voor virussen. Bij een hogere pH-waarde werkt het immuunsysteem beter. En als je toch geïnfecteerd raakt, is het ziekteverloop vaak milder. Medicijnen kunnen de pH-waarde verhogen. Lees verder »
Wat verzuurd je lichaam?
Volgens aanhangers van de verzuringstheorie werken sommige voedingsmiddelen 'verzurend', zoals veel vlees, suikers, vetten, koffie en frisdranken (1). Ook een onregelmatig en stressvol leven zou het zuur-base-evenwicht in het lichaam verstoren, waardoor je lichaam zou verzuren. Lees verder »
Wat gebeurt er als je lichaam verzuurt?
Verzuring verhoogt de kans op het krijgen van diabetes, hypertensie, osteoporose, een lage immuniteit, vermoeidheid en hart- en vaatziekten. Door het herstellen van uw zuurtegraad houdt u dus het interne milieu van u lichaam gezond en helpt u tal van gezondheidsproblematieken te voorkomen! Lees verder »
Wat mag ik niet eten bij verzuring van het lichaam?
Verzuring door voeding Zuurvormende levensmiddelen moet je zoveel mogelijk vermijden, omdat zij afvalstoffen vormen die zuur zijn. Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren. Lees verder »