Wat heb je nodig om te koken?

  • Servies. Denk aan borden, glazen, bekers en bestek. ...
  • Pannen. ...
  • Theedoeken en handdoeken. ...
  • Oven, magnetron of combimagnetron. ...
  • Een vergiet en ovenhandschoenen. ...
  • Snijplanken. ...
  • Messen. ...
  • Houten lepels en spatels (keukengerei)
  • Lees verder »

Wat moet je doen voor het koken?

  • Goede voorbereiding is het halve werk. Was altijd eerst je handen voordat je eten gaat koken: zo spoel je bacteriën weg. Verzamel dan het keukengerei dat je nodig hebt en check of het schoon is. ...
  • Werk in uitvoering. Koken of bakken is de volgende stap. ...
  • Houd je iets over? Eet het later op!
  • Lees verder »

Wat is onmisbaar in de keuken?

Wat voor veel mensen wel onmisbaar is, is een waterkoker. Handig om thee te zetten, maar ook voor andere momenten waarop je kokend water nodig hebt. Wat je in veel keukens ook tegenkomt is een broodrooster, lekker om je boterhammetjes in te roosteren bij het ontbijt. Lees verder »

Hoe kan je het beste groente koken?

In koud water opzetten, behalve groene groenten! Het is het beste om je groenten in koud water op te zetten. Versnijd daarvoor de groente in gelijke stukken, zo zijn alle stukken ook tegelijk gaar. Zorg dat de groenten net onder water staan, doe wat zout in het water, en breng aan de kook. Lees verder »

Bron: koken.vtm.be
Gerelateerd aan Wat heb je nodig om te koken?