Wat is de beste tijd om naar IJsland te gaan?

De maanden Juli en augustus zijn het hoogseizoen van IJsland. Voor velen dé beste reistijd om naar IJsland te gaan. In deze zomermaanden komen daarom de meeste reizigers naar IJsland toe, want de temperatuur is het aangenaamst (gemiddeld 13 tot 15 graden Celsius) en het regent niet veel (max. 63 mm). Lees verder »

Wat is beste tijd voor IJsland?

Wist u dat u IJsland het gehele jaar kunt bezoeken? Waarvan mei tot en met september is de beste reistijd met een prettige temperatuur (11 - 13 graden) en het hele land is goed bereikbaar. Om toeristenstroom te vermijden kunt u het beste reizen in de maanden mei, juni, eind augustus en begin september. Lees verder »

Bron: www.nrv.nl

Wat te doen in IJsland in de winter?

  • Natuurlijke ijsgrotten in IJslandse gletsjers.
  • Het noorderlicht in IJsland.
  • Baden in de warme bronnen van IJsland.
  • Gletsjerwandelingen in IJsland.
  • Hondensleerijden in IJsland.
  • Lees verder »

Wat voor weer is het in oktober in IJsland?

Gemiddeld is het maximaal 2°C in oktober in Noord IJsland en minimaal rond de -2°C. De zeetemperatuur ligt rond de 7°C. Er valt in oktober op 17 dagen neerslag met een totaal van 77 mm. Het is deze maand 5 dagen droog in Noord IJsland en gemiddeld sneeuwt het 9 dagen in oktober. Lees verder »

Is het in IJsland zomer?

Het weer in juli in IJsland Het klimaat van IJsland wordt over het algemeen geclassificeerd als zeeklimaat, of een zeeklimaat met koele temperaturen, wat betekent dat de temperaturen in de zomer onder 22° Celsius en in de winter meestal boven 0° Celsius blijven. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de beste tijd om naar IJsland te gaan?