Wat is de oorzaak van elke dag hoofdpijn?

Oorzaken. 'Gewone' hoofdpijn kan worden veroorzaakt door koorts, verkoudheid (verstopte neusbijholte of voorhoofdsholte), te veel alcohol drinken, schommelingen in de hormoonspiegel (bijvoorbeeld bij de menstruatie, pilgebruik, de overgang), slecht zien, een verkeerde bril of problemen met het gebit of de kaak. Lees verder »

Wat te doen als je vaak hoofdpijn hebt?

Bel op werkdagen uw huisarts voor een afspraak als 1 of meer van de volgende dingen voor u klopt: U heeft vaak hoofdpijn en vaak pijnstillers nodig. U blijft last van hoofdpijn houden, terwijl u de adviezen wel opvolgt. U heeft medicijnen van uw huisarts gehad tegen uw hoofdpijn, maar de pijn wordt niet minder. Lees verder »

Hoe lang kun je hoofdpijn hebben?

De duur van hoofdpijn verschilt per persoon, maar ook zeker per soort hoofdpijn. Zo duurt een 'normale' spanningshoofdpijn ongeveer enkele dagen, maar kan clusterhoofdpijn telkens terugkomen in een periode van 8 tot 12 weken met een paar pauzes tussendoor. Lees verder »

Wat is hoofdpijn aan 1 kant?

Bij clusterhoofdpijn zit de hoofdpijn aan één kant van het hoofd. Het is een zeer heftige, soms ondraaglijke hoofdpijn die kan uitstralen naar de nek, oogkas of het oor. Een aanval van clusterhoofdpijn kan uit het niets beginnen en de hoofdpijn kan een kwartier tot drie uur duren. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is de oorzaak van elke dag hoofdpijn?