Wat is een redelijk pensioen?

Een richtlijn die vaak wordt gebruikt voor 'genoeg pensioen' is 70% van het laatstverdiende bruto-inkomen. Dit betekent dat je 70% van het (bruto) inkomen dat je ontvangt als je met pensioen gaat nodig hebt voor je pensioen. Het is heel makkelijk te checken hoe je er zelf voor staat. Lees verder »

Wat is een goed netto pensioen?

Gemiddelde netto pensioen per maand In Nederland? Gemiddeld krijgt een gepensioneerd persoon €2845 netto per maand aan pensioen. Dit bedrag is een optelsom van alle mogelijke inkomstenbronnen (o.a. AOW, je werknemerspensioen en eventuele spaarrekeningen of lijfrentes). Lees verder »

Wat is het gemiddelde pensioen?

Wat is het gemiddeld bruto pensioen? Lees verder »

Bron: axento.nl

Wat is een klein pensioen?

Een klein pensioen is een uitkering tot €520,35 bruto per jaar (vanaf 1 januari 2022). Afkoop betekent dat je een bedrag ineens krijgt uitgekeerd. Je krijgt in de toekomst geen pensioen meer. Lees verder »

Bron: www.afm.nl

Hoeveel geld heb je nodig voor een pensioen?

Een veelgenoemde vuistregel is dat een comfortabel pensioen ongeveer 70% bedraagt van het laatste netto-inkomen. Zodra je met pensioen gaat, vallen er vaak kostenposten weg. Zo kom je met wat minder ook prima rond. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een redelijk pensioen?