Welke leeftijd kan ik met pensioen?

De AOW-leeftijd blijft in 2020 en 2021 66 jaar en 4 maanden. In 2022 stijgt de AOW-leeftijd met 3 maanden en komt in 2024 uit op 67 jaar. Daarna zal de AOW-leeftijd niet 1 jaar stijgen per jaar dat we langer leven, maar 8 maanden. Lees verder »

Welke leeftijd ga je met pensioen?

Als u in Nederland woont of werkt, heeft u vanaf een bepaalde leeftijd recht op een basispensioen: AOW. De AOW-leeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting en stijgt de komende jaren. In 2022 heeft u recht op AOW als u 66 jaar en 7 maanden bent. In 2023 stijgt de AOW-leeftijd met 3 maanden. Lees verder »

Kun je met 60 jaar met pensioen?

Laten we eens kijken naar een snel antwoord. Als je 60 jaar bent dan kun je alleen vervroegd met pensioen als je daar zelf de financiële middelen voor hebt. Je hebt op deze leeftijd namelijk geen recht op een AOW-uitkering. Daarnaast heb je ook de pensioenleeftijd nog niet bereikt. Lees verder »

Kan je met 64 jaar met pensioen?

De regeling mag maximaal 3 jaar voor de AOW-datum ingaan. De AOW-datum is in 2025 67 jaar. Werknemers die in 2025 64 jaar worden kunnen nog volledig gebruik maken van deze regeling. Lees verder »

Bron: www.aon.com

Kan ik met 65 jaar met pensioen?

Onze pensioenregeling kent 2 pensioenrichtleeftijden, namelijk 65 jaar en 68 jaar. Welke leeftijd voor u geldt, ziet u op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Iedereen kan zijn ouderdomspensioen eerder laten ingaan. Dat kan op zijn vroegst vanaf de eerste van de maand waarin u 55 jaar wordt. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke leeftijd kan ik met pensioen?