Wat is gezonde koffie?

De minste cafestol zit in koffie gezet met een papieren filter, koffie van koffiepads, koffie gezet met een percolator en in oploskoffie. In koffie gemaakt met cups, espresso en in koffie gemaakt met een mokkapot (ook wel moka of Italiaanse koffiepot genoemd) zit meer cafestol. Lees verder »

Wat is de gezondste manier van koffie drinken?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven raadt daarom filterkoffie aan. Waarom? Daarin blijven beide stoffen, naast olie, voor een groot deel achter in de filter. Zo is er een kleiner risico op hartziekten, beroertes en diabet. Lees verder »

Welke koffie is ongezond?

Gefilterde koffie, zoals filterkoffie, oploskoffie, koffie van koffiepads, percolatorkoffie en de meeste automatenkoffie verhoogt het cholesterol daarom niet of nauwelijks. Ongefilterde koffie, indien dit type koffie dagelijks gedronken wordt, kan het cholesterol- gehalte in het bloed verhogen. Lees verder »

Hoe maak je gefilterde koffie?

Hoe maak je gefilterde koffie? Koffie gezet met een mokkapot, ook wel moka of Italiaanse koffiepot genoemd. Bij een Italiaanse koffiepot, mokkapot of moka wordt water onderin verwarmd, waarna het dankzij de druk door een metalen filter met gemalen koffiebonen wordt geperst. De koffie wordt bovenin opgevangen. Lees verder »

Wat is de minst sterke koffie?

Americano. Een americano is een espresso met een klein beetje heet water. Door het water wordt hij zacht van smaak en is hij net iets minder sterk dan een espresso. Lees verder »

Bron: www.elle.com
Gerelateerd aan Wat is gezonde koffie?