Wat is het gevaar van TikTok?

Er zitten honderden miljoenen gebruikers op TikTok, en niet elke gebruiker heeft goede bedoelingen. Gecombineerd met het feit dat er vooral veel kinderen actief zijn op de app, brengt dit additionele gevaren met zich mee. Denk daarbij onder meer aan online pesten en intimidatie. Lees verder »

Waarom is TikTok slecht voor leerlingen?

Kinderen kunnen op TikTok dus hun creatieve ei kwijt en video's delen. Als je de app opent, zie je filmpjes die de app voor je klaar zet. Dat zijn dus niet alleen video's van mensen die je volgt, maar ook populaire video's van onbekenden. Lees verder »

Bron: www.kpn.com

Wat zijn de voor en nadelen van TikTok?

Met TikTok kunnen gebruikers korte filmpjes maken en delen met vrienden. Ze kunnen playbacken en dansen op muziek, alles versnellen of vertragen, of er effectjes aan toevoegen. Het lijkt misschien onschuldig, maar toch waarschuwt de Computer Crime Unit voor misbruiken. Lees verder »

Bron: www.vrt.be

Hoe kan je TikTok veilig gebruiken?

  • Laat het kind zijn of haar TikTok-profiel niet aan Instagram en YouTube koppelen (ook beiden 13+)
  • Controleer als ouder elke volger.
  • Zet het account op privé
  • Zet de functie voor privéberichten uit, daar heb je WhatsApp voor met bekenden.
  • Lees verder »

Wat zijn de regels van TikTok?

Video-app TikTok wil een leeftijdsbeperking op video's invoeren. Daardoor krijgen jonge gebruikers filmpjes die alleen voor volwassenen geschikt zijn niet meer te zien. Ook verbiedt TikTok voortaan video's over 'verstoord eetgedrag'. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het gevaar van TikTok?