Wat is het verschil tussen een verstuiking en een verzwikking?
Bij een verzwikte of verstuikte enkel is de voet plotseling naar binnen of buiten geklapt. Bij een verzwikking is de enkel is een beetje gezwollen en doet een paar dagen pijn, daarna kan hij weer volledig worden gebruikt. Verstuiken doet vaak meer pijn doordat de enkelbanden zijn verrekt of beschadigd. Lees verder »
Wat is erger verzwikt of gekneusd?
Een verzwikking heeft vaak ernstiger gevolgen dan een kneuzing. Nu zit er vocht in het gewricht. Een zwelling in het gewricht geeft door het bewegen meer pijn. Lees verder »
Wat zijn de kenmerken van een verstuiking?
De tekenen van een verstuiking zijn pijn, zwelling van het gewricht, hematomen en gelimiteerde beweging van het gewricht. In het algemeen kunnen we zeggen dat hoe dikker de enkel opgezwollen is, hoe erger het letsel is. Als je daarna nog kan staan en wandelen op de enkel, dan is er normaal niets gebroken. Lees verder »
Wat wordt er bedoeld met een verstuiking?
Een verstuiking, ook wel 'verrekking' of 'verzwikking' genoemd, is een verschuiving van de uiteinde van de gewrichten ten opzichte van elkaar, waardoor de er omheen liggende kapsels worden opgerekt of soms zelfs gescheurd. Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting. Lees verder »
Hoe weet je dat je voet verstuikt is?
Je voelt een scherpe pijn, meestal aan je buitenenkel of op je voet. Je enkel zwelt op en kan blauw verkleuren. Je kan doorgaans nog op je voet steunen, maar je kan hem niet meer afrollen. Lees verder »