Wat is het verschil tussen hoge en lage druk?
Een hogedrukgebied kent super veel luchtdeeltjes in een bepaald gebied. Hierdoor hebben de luchtdeeltjes weinig ruimte om te bewegen. Maar bij het lagedrukgebied hebben de luchtdeeltjes veel ruimte om te bewegen. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een hoge en een lagedrukgebied?
Precies, warme lucht stijgt op en daardoor wordt de luchtdruk lager. Maar dat betekent dus da we hier in het zonnetje een lagedrukgebied hebben. Precies. Maar andere plekken op de aarde, is het kouder en daar is de lucht zwaarder en de luchtdruk hoog en daar spreken we van een hogedrukgebied. Lees verder »
Wat gebeurt er bij een hoge luchtdruk?
In een hogedrukgebied beweegt de lucht dan ook van boven naar beneden. Onderweg warmt de lucht op en kan daardoor meer waterdamp bevatten. Dat betekent minder bewolking en minder neerslag. In een lagedrukgebied werkt dat uiteraard precies anderso. Lees verder »
Hoe werkt hoge en lage luchtdruk?
Als de concentratie lucht ergens hoger is, weegt de dampkring van deze lucht meer en zal er hoge luchtdruk zijn. Wanneer er minder lucht op een bepaalde plek is en de concentratie dus lager is dan is er sprake van een lage luchtdruk. De luchtdruk is meetbaar door middel van een barometer. Lees verder »