Wat is het verschil tussen logistiek en retail?

Het eerste verschil tussen B2C en B2B logistiek is de grootte van de orders. Een consument bestelt vaak 1 order met maximaal 3 orderregels. Een order van retailer / groothandel bestaat doorgaans uit grotere aantallen. Lees verder »

Bron: www.wics.nl

Wat is retail logistiek?

Binnen de retail is er sprake van grote logistieke versnippering. Goederenstromen worden door individuele bedrijven voornamelijk zelf georganiseerd. Dit kost veel tijd maar brengt ook onnodige kosten met zich mee. INretail Logistiek zoekt continu naar de kortste weg die een product moet afleggen naar de consument. Lees verder »

Wat valt er allemaal onder logistiek?

Logistiek is meer dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen vanaf de eerste tot de laatste fa. Lees verder »

Waarom is logistiek zo belangrijk?

Het regelt de effectieve voorwaartse en achterwaartse stroom van goederen en diensten van oorsprong naar de ontvanger. Dit betekent dat logistiek een impact heeft op de verzending van goederen en hoe snel ze bij de consument kunnen komen, wat opnieuw een concurrentievoordeel oplevert voor andere bedrijven. Lees verder »

Wat doet een logistieke afdeling?

Een logistiek medewerker is verantwoordelijk voor het picken van orders, het opslaan van inkomende goederen, het verpakken van goederen, goederen verzendklaar maken, het laden en lossen van vrachtverkeer en veel administratieve taken die hierbij komen kijken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen logistiek en retail?