Wat wordt bedoeld met retail?

Retail is de Engelse term voor wat ook wel detailhandel of kleinhandel wordt genoemd. Het is een verzamelnaam voor winkels die aan consumenten leveren, die weer onderverdeeld kunnen worden in verschillende branches waaronder supermarkten, modewinkels, boekhandels etc. Lees verder »

Wat is een voorbeeld van retail?

Wel wordt de term detailhandel soms beperkt tot het leveren van fysieke goederen, terwijl men onder retail ook het leveren van diensten, zoals door een bank, verzekeringskantoor of een reisbureau verstaat. Lees verder »

Is een kledingwinkel retail?

Welke bedrijven. Onder de detailhandel vallen bedrijven die fysieke goederen voor persoonlijk gebruik aan de consument leveren. In de spreektaal gaat het dus om winkels. Denk hierbij aan kledingwinkels, bakkerijen, supermarkten, bouwmarkten, meubelwinkels, enzovoorts. Lees verder »

Hoe zie je de toekomst van retail?

Gezien de gestage migratie naar mobiele en e-commerce shops zal je jezelf wellicht afvragen hoe de Retail er in de toekomst gaat uitzien. De voorspelling is dat er steeds meer een combinatie komt van flexibele-fun-on-demand diensten en producten. De consument verwacht gemak, wil vermaakt worden bij het shoppen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat wordt bedoeld met retail?