Wat is het verschil tussen vastgoed en Makelaardij?

Een vastgoedmakelaar koopt geen vastgoed, in tegenstelling tot de vastgoedhandelaar. De taak van de vastgoedmakelaar bestaat er uit om te bemiddelen tussen de verkoper van een woning en de kandidaat-koper voor die woning. Lees verder »

Wat is een bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar, ook wel BOG-makelaar genoemd, is gespecialiseerd in bedrijfsonroerend goed. Een bedrijfsmakelaar begeleid u bij het aankopen, verkopen, huren of verhuren van bedrijfspanden zoals winkels, kantoren of bedrijfshallen. Lees verder »

Wat is het verschil tussen vastgoed en onroerend goed?

Vastgoed, ook onroerend goed of onroerende zaak genoemd, omvat de grond en de gebouwen (opstal) op deze grond. De term vastgoed of onroerend goed verwijst naar het niet-verplaatsbare karakter van deze goederen. De term 'goed' of 'zaak' verwijst naar het materiële karakter. Lees verder »

Wat wordt verstaan onder vastgoed?

Vastgoed wordt ook wel onroerend goed genoemd. Voorbeelden van vastgoed zijn huizen, bedrijfspanden, winkels of fabrieken. Niet alleen de gebouwen vallen onder vastgoed, ook de bijbehorende grond zien we als onderdeel van vastgoed. Lees verder »

Bron: semmie.nl

Kan je zomaar makelaar worden?

Ja, tegenwoordig kan iedereen direct makelaar worden zonder diploma. Dat komt omdat, zoals de meeste beroepen in ons land, makelaar geen beschermd beroep meer is. Deze situatie is er al sinds 2001. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen iedereen automatisch een goede makelaar is!13 jun. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen vastgoed en Makelaardij?