Wat is hete bliksem in het Twents?
In Twente zijn ze dol op snert en bliksem. Makkelijk, lekker en voedzaam. Dit is de variant met aardappels en peren, ook wel Twentse Bliksem genoemd. Niet gek, want dit gerecht is écht genieten! Lees verder »
Hoe wordt hete bliksem in Twente genoemd?
Twentse bliksem. In Twente zijn ze dol op snert en bliksem. Makkelijk, lekker en voedzaam. Dit is de variant met aardappels en peren, ook wel Twentse Bliksem genoemd. Lees verder »
Wat is hete bliksem?
Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het is een stamppot die bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appelen (goudreinetten), 1 deel zoete appelen of peren en 1 deel uien. Het gerecht wordt doorgaans opgediend met bloedworst. Lees verder »
Wat is een andere naam voor hete bliksem?
Hete bliksem staat ook wel bekend als hemel en aarde, of appelstamppot. De naam 'hete bliksem' heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de appels veel vocht vasthouden en daarom lang heet blijven. Daarnaast blijven gestoofde appels makkelijk aan je gehemelte plakken, dus pas op dat je je mond niet verbrandt! Lees verder »
Welke appel voor hete bliksem?
Om hete bliksem te maken gebruik je doorgaans 2 delen aardappelen, 1 deel zure- en 1 deel zoete appelen en 1 deel uien. Welke appels gaan in hete bliksem? Als zoete appels kun je kiezen voor bijv. Royal Gala, Pink Lady of Golden delicious appels. Lees verder »