Wat is It Zijn naam?

In de cinemazalen jaagt hij je de stuipen op het lijf als clown Pennywise in de nieuwe Stephen King-verfilming 'It'. Lees verder »

Wat is het verhaal achter It?

1929 - 1930 - Een groep gangsters terroriseert Derry. Wanneer deze bende op een dag terugkomt, worden ze door de inwoners van Derry in een hinderlaag gelokt en doodgeschoten. Dit mensenoffer doet 'Het' ontwaken. Een van de schutters ziet 'Het' tussen de andere schutters staan, in de vorm van Pennywise. Lees verder »

Waar komt It vandaan?

Verhaal. De eerste helft van de film, die in 1963 afspeelt in Derry (een fictief plaatsje in Maine), gaat over een groepje van zeven jonge tieners, die zichzelf de "Stumpers" ("The Losers Club") noemen. Een van hen is Bill, die zijn jongere broertje Georgie heeft verloren door toedoen van "It". Lees verder »

Waarom Pennywise?

It leeft op angst It, in de vorm van Pennywise of een ander monster, voedt zich met de angst van zijn slachtoffers. Hij kan wel mensen en kinderen eten, maar hij vindt ze pas echt smakelijk als hij stresshormonen kan proeven (in het boek). In de films voedt hij zich met angst, omdat hij hierdoor sterker wordt!28 nov. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is It Zijn naam?