Wat is zoete kool?
Zoete kool is een eetbare groente die wereldwijd wordt geteeld. Het heeft een milde smaak, vergelijkbaar met groene kool, maar is zoeter. De bladeren worden gebruikt in salades, soepen, roerbakgerechten en andere gerechten. Lees verder »
Welke kool is zoet?
Rode kool heeft een ietwat zoete smaak, groene kool, paksoi en Chinese kool hebben een zachte smaak en voor de echte liefhebber hebben savooiekool en witte kool een pittige koolsmaak. Lees verder »
Welke groenten zijn kolen?
Er zijn veel soorten kolen, denk maar aan witte kool, rode kool, bloemkool, broccoli, spruitjes, koolrabi, enz. Met deze veelzijdige groenten kan je in de keuken allerlei kanten op. Je kan ze rauw gebruiken of roerbakken of verwerken in een overheerlijke ovenschotel of een winterse stoofpot. Lees verder »
Welke soorten kolen zijn er?
- Rode kool. Rode kool is een zogenaamde sluitkool. ...
- Zuurkool. Zuurkool wordt gemaakt van witte kool. ...
- Savooiekool. ...
- Spruiten. ...
- Chinese kool. ...
- Bloemkool. ...
- Boerenkool.
- Lees verder »
Kun je witte kool vervangen door spitskool?
Over het algemeen kun je spitskool in de meeste gerechten prima vervangen door witte kool of savooiekool. Wil je de spitskool echter grillen? Dan is spitskool toch echt de beste optie door de zachte en zoete smaak die ontstaat bij het garen. Bij andere kolen zal de smaak wat pittiger en bitterder blijven. Lees verder »