Kun je witte kool rauw eten?
Je kunt witte kool koken, maar dat hoeft niet voor elk recept. Witte kool rauw eten is ook een optie, bijvoorbeeld in een lekkere witte kool salade of als rauwkost op een broodje. Lees verder »
Kun je kool rauw eten?
Witte kool kun je rauw eten. Echter is het voor veel mensen, rauw gegeten, vrij lastig om te verteren. Dit kan zeer snel worden opgelost door de kool bijvoorbeeld vooraf te zouten. Na een zoutbadje kun je de kool dan afspoelen. Lees verder »
Wat doet witte kool met je lichaam?
Witte kool, is net zoals groene kool, ontzettend gezond en wordt wetenschappelijk onderzocht op zijn antikankerwerking. Witte kool bevat drie belangrijke componenten namelijk antioxidanten, ontstekingsremmende voedingsstoffen en antikankerwerking in de vorm van glucosinolaten en fytonutriënten. Lees verder »
Wat is gezonder witte kool of spitskool?
Spitskool is supergezond De kool is supergezond! Spitskool levert meer vitamine C dan de verwante witte kool. Vitamine C ondersteunt samen met het folaat, het kalium en de natuurlijke suikers de normale functie van het zenuwstelsel en de hersenen. Lees verder »
Kun je spitskool ook rauw eten?
Spitskool heeft een iets zachtere smaak dan witte kool en is zeer divers te gebruiken. Je kunt de kool rauw eten in salades of voorgerechten, maar gestoofd, gekookt of geroerbakt is ook erg lekker. In Westerse en Oosterse gerechten doet de groente het erg goed. Lees verder »