Wat kan buikpijn betekenen?

Buikpijn komt vaak door te vet eten, een virus (buikgriep), verstopping in de buik, stress of ongesteld zijn. Meestal gaat buikpijn vanzelf over binnen een paar dagen. Dit kan helpen: Eet gezond, met veel vezels (fruit, groente, volkorenbrood) Lees verder »

Wat moet je doen als je hevige buikpijn hebt?

  • Eet op vaste tijden. Neem de tijd om te eten. Neem kleine porties.
  • Eet gezond: niet te vet en met veel vezels. Bekijk het filmpje over gezond eten.
  • Drink 2 liter per dag: vooral water en thee. Liever geen alcohol, bruisende drank en koffie.
  • Beweeg veel: wandelen, fietsen, sporten.
  • Lees verder »

Is buikpijn gevaarlijk?

Wanneer de pijn langer dan twee weken aanhoudt, als de pijn acuut en hevig is, als de pijn gepaard gaat met koorts of wanneer je bloedverlies bij de ontlasting hebt, is het verstandig om je huisarts te raadplegen. Die kan vaststellen of het om een lichamelijk probleem gaat. Lees verder »

Bron: www.mlds.nl

Wat is er als je onderbuik pijn doet?

Pijn in de onderbuik is een veel voorkomende klacht. Meestal wordt die veroorzaakt door een darmprobleem. Maar bij vrouwen kan de pijn ook afkomstig zijn van een aandoening van de inwendige geslachtsorganen (vagina, baarmoeder, eierstokken). Lees verder »

Wat betekent kramp in je buik?

Een buikkramp is een pijnlijke samentrekking van de buik die opkomt en weer weggaat. Je kan het vergelijken met hevige steken in de buikstreek. Buikkrampen kunnen voorkomen op elke plaats in het maag- en darmstelsel, soms is het je maag die samentrekt, soms de darmen, soms allebei om de beurt. Lees verder »

Bron: www.goed.be
Gerelateerd aan Wat kan buikpijn betekenen?