Is paracetamol goed tegen buikpijn?

Hoe kun je buikpijn behandelen? De meest voorkomende oorzaken van buikpijn zijn: Menstruatiepijn, tijdens of rond de periode van de maandstonden. Deze pijn is vaak goed onder controle te krijgen met analgetica zoals paracetamol, of als dat niet volstaat, met ontstekingsremmers zoals ibuprofen en met antispasmodica. Lees verder »

Welke pijnstiller bij hevige buikpijn?

Ontstekingsremmende pijnstillers Bij koliekpijn worden ze gebruikt vanwege het effect op de pijn. De koliekpijn is vaak zo hevig dat u ook misselijkheid bent. Daarom zal de arts de pijnstillers meestal in de vorm van zetpillen voorschrijven. Voorbeelden zijn diclofenac, metamizol en naproxen. Lees verder »

Wat kun je het beste doen tegen buikpijn?

  • Eet op vaste tijden. Neem de tijd om te eten. Neem kleine porties.
  • Eet gezond: niet te vet en met veel vezels. Bekijk het filmpje over gezond eten.
  • Drink 2 liter per dag: vooral water en thee. Liever geen alcohol, bruisende drank en koffie.
  • Beweeg veel: wandelen, fietsen, sporten.
  • Lees verder »

Welk medicijn tegen darmkrampen?

Mebeverine werkt tegen darmkrampen. Het maakt de spieren van de dikke darm slap. Bij het prikkelbare-darmsyndroom (darmkrampen, een opgezette buik en verstopping of juist diarree). Mebeverine werkt na enkele uren. Lees verder »

Wat is het effect van paracetamol?

Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij verschillende soorten pijn zoals, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, oorpijn door gehoorgangontsteking, artrose, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten. Lees verder »

Gerelateerd aan Is paracetamol goed tegen buikpijn?