Wat kun je doen tegen knutten?

Wering en bestrijding Wat dan helpt is het lichaam goed te bedekken en in beweging te blijven. Ook het creëren van een luchtstroom door middel van een ventilator helpt bij het op afstand houden van de knutten. Verder kunnen de knutten buiten gehouden worden door het plaatsen van fijnmazige horren voor ramen en deuren. Lees verder »

Bron: www.kad.nl

Wat te doen tegen knutten?

Gevaarlijk zijn de beten niet, vervelend wel. Om ze te vermijden, kun je die paar weken in mei en juni beter geen moerassige gebieden bezoeken, of je lichaam bedekken of insmeren met deet. “Andere middeltjes werken niet. De knutten komen af op jouw temperatuur en adem. Lees verder »

Bron: www.trouw.nl

Welke maanden zijn knutten actief?

Ze zoeken massaal naar bloed, dat ze nodig hebben voor de voortplanting. In mei en juni wordt de juiste temperatuur bereikt.” Gevaarlijk zijn de beten niet, vervelend wel. Lees verder »

Hoe ziet een knutten beet eruit?

Deze zeer kleine steekvliegjes zijn slechts 1 tot 4 millimeter. Ze hebben korte poten, donkere vlekjes op de vleugels en stekende monddelen. Lees verder »

Wat kun je doen tegen Mietsen?

Wist u trouwens dat de mariniers in Engeland ook last hebben van mietsen. Zij hebben ook van alles geprobeerd om die stekende kleine krengetjes te weerstaan. Hun oplossing? Geen citronella, geen DEET, geen wierookstokjes, maar een deodorant met de naam 'Avon'. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kun je doen tegen knutten?