Wat was typisch middeleeuws eten?

Wie écht typisch middeleeuws wil eten, gaat voor een potagie. Oftewel, een stoof of 'dikke soep' van vleesbouillon, wintergroenten en restjes vlees. In zo'n beetje elk middeleeuws huishouden hing een pot boven het vuur te pruttelen, dagelijks aangevuld met wat er maar op dat moment voorhanden was… Lees verder »

Welk voedsel kreeg je in de middeleeuwen?

Altijd een gulle gastheer, de koningin heeft haar koninklijke chefs bevolen om haar favoriete maaltijd speciaal voor u te koken. De nobele gasten van Medieval Times smullen van knoflookbrood, tomatensoep, geroosterde kip, zoete geboterde maïs en kruidenaardappelen . En een feest is niet compleet zonder dessert! Lees verder »

Wat was het lekkerste eten in de Middeleeuwen?

De favoriete smaken in de Middeleeuwen waren: scherp, zoet en zuur. Azijn en suiker werden vaak gebruikt. De rijken gebruikten ook mosterd en veel specerijen: peper, gember en kaneel. Deze kruiden kwamen per schip vanuit het Midden-Oosten naar Antwerpen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat was typisch middeleeuws eten?