Wat zijn de beste patat aardappelen?

De allerlekkerste frietjes maak je van bloemige aardappelen. Bintjes, bijvoorbeeld. Dat zijn vrij grote, lange aardappelen die voldoende zetmeel bevatten om je frietjes lekker goudbruin en krokant te maken. Andere rassen die geschikt zijn, zijn Agria, Désirée, Première en Santé. Lees verder »

Wat is een Frietaardappel?

De perfecte patat aardappel Vastkokende aardappelen bevatten minder zetmeel dan kruimige aardappelen. Te weinig zetmeel zorgt ervooor dat de frites tijdens het bakken slap worden. Het hogere zetmeelgehalte in de kruimige aardappel zorgt ervoor dat de frites mooi goudbruin en krokant worden. Lees verder »

Welke friet is het lekkerst?

Voor de lekkerste friet neem je iets bloemige aardappels zoals bintje, agria, désirée, première of santé. Deze hebben de juiste verhouding zetmeel en vocht om goede friet van te bakken; met een knapperig korstje van buiten en zachte, luchtige aardappel vanbinnen. Lees verder »

Hoe komt het dat mijn frieten niet krokant zijn?

Zorg ervoor dat je met proper frietvet werkt. Gebruik de juiste soort aardappelen. Pocheer je frieten eerst op een lagere temperatuur (150°C gedurende 3 a 4 minuten ) en dep ze goed af daarna. Bak ze dan op 180°C krokant. Lees verder »

Is Frieslander aardappel goed voor friet?

Als het gaat om een aardappelsoort die echt geschikt is voor friet dan is dat bintje of frieslander. De twee soorten lijken op elkaar en zijn beide uitstekend voor frieten. Het is aan te raden om grote bonken van deze aardappelen te bestellen, zo kunt u patat van een mooi formaat maken. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de beste patat aardappelen?