Wat zijn de smaakmakers van hoofdkaas?
Oorspronkelijk werd dit gerecht vooral gemaakt om "niets verloren te laten gaan" van het varken. Met stukjes augurk, paprika, kruiden en gelatine wordt de kop van het varken gekookt; vervolgens worden de schedel en/of beenstukken verwijderd, waarna het vlees wordt afgekoeld en door de vleesmolen gedraaid. Lees verder »
Wat is Limburgse hoofdkaas?
Hoofdkaas of preskop is een bereiding van varkensvlees van de kop, staart en de oren. Oorspronkelijk werd dit gerecht vooral gemaakt om niets verloren te laten gaan van het varken. Met stukjes augurk, paprika, kruiden en gelatine wordt het vlees van de kop van het varken gekookt en door de vleesmolen gedraaid. Lees verder »
Is Uuflakke hoofdkaas?
Misschien kent u hoofdvlees onder de naam kopvlees, hoofdvlak, preskop of hoofdkaas. Maar eigenlijk gaat het allemaal om wat Houtemnaren in hun dialect 'uuflakke' noemen: gemalen varkenskop, inclusief het magere tongvlees. Lees verder »